School voor beroepsgericht vmbo basis, kader en gemengde leerweg
16-03-2018

Onze leerlingen in debat tijdens het nationaal Debat Toernooi.

18 03 16 Team Gr in actie

18 03 16 Team Gr in actie 2

16-03-2018

 

18 03 16 start in de aula

18 03 16 start in de aula 2

Er is een gezamelijke start in de aula.

16-03-2018

Het nationaal Debat Toernooi wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd op de VMBO Campus in Purmerend.

Scholen uit het hele land doen mee aan het toernooi.

 

Onze leerlingen zitten er al klaar voor.

18 03 16 Debat 2

18 03 16 Debat 3

 

16-03-2018

Vmbo'ers in debat in Purmerend.

Honderden vmbo'ers uit het hele land doen aanstaande vrijdag 15 maart mee aan het elfde vmbo debattoernooi.

Ze gaan met elkaar in debat in de aula van de Nelson Mandela aan de Flevostraat in Purmerend.

18 03 16 VMBO debat RTV foto

Ruim veertig teams gaan de strijd met elkaar aan. Uit Purmerend doen ongeveer twintig leerlingen mee van scholen Nelson Mandela, Antoni Gaudi en Gerrit Rietveld, allemaal onderdeel van de Purmerendse Scholengemeenschap PSG. Het toernooi begint om 12.45 uur en tegen 17.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.

De leerlingen debatteren over stellingen als: 'moeten vliegtickets wereldwijd met extra belasting twee keer zo duur worden gemaakt?' en 'moeten vluchtelingen terug naar hun eigen land als de oorlog voorbij is?'. Directeur van het Nederlandse Debat Instituut Roderik van Grieken vertelt: "Door te debatteren worden leerlingen uitgedaagd: ze verdiepen zich in actuele onderwerpen, leren spreken voor een groep, luisteren naar een ander en natuurlijk argumenteren. Het zijn onmisbare 21e-eeuwse vaardigheden."

Bron: nhnieuws.nl

 

05-02-2018

Vanwege de grote belangstelling organiseren we een extra meeloopmiddag op woensdag 7 februari. Opgeven voor de meeloopmiddag kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de meeloopmiddag maken leerling kennis met onze school. We verzorgen drie lessen die een goed beeld geven van het praktijkgerichte onderwijs dat wij aanbieden. Zo gaan leerlingen bijvoorbeeld een klein gerechtje koken in de keuken of leren zij met behulp van een kappop haar te ontwarren en in een scheiding te kammen. Bij techniek is er een speurtocht in het voertuigenlokaal en maken de leerlingen een klein werkstukje van metaal. Verder verzorgen we een theorieles bij een vak dat de leerlingen op de basisschool nog niet eerder kregen. 

De meeloopmiddagen worden begeleid door onze docenten en leerlingen. Leerlingen uit alle leerjaren vinden het maar wat leuk om te vertellen over de school waar zij trots op zijn. Onderstaande groepsfoto werd gemaakt door twee leerlingen uit de examenklas die trots waren op hun groep meelopers.

 

Klik en bekijk onze folder

bannerOH18RV260

 

Open huis 31 Januari 2018

 

Het draait om de leerling

Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten van de leerling centraal. Welke sector of welk beroep past bij jou?

Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte leerweg in het vmbo willen volgen, zijn welkom op SG Gerrit Rietveld.

Wij bieden veel praktijk aan.

Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Mobiliteit en Transport (MOBT)

Bouw, wonen en Interieur (BWI)

Zorg en Welzijn (ZW)

Economie en Ondernemen (EO)

We proberen praktijkopdrachten zo ├ęcht mogelijk te maken. Daarvoor werken wij regelmatig samen met bedrijven en instellingen uit de regio.