School voor beroepsgericht vmbo basis, kader en gemengde leerweg
26-01-2018

Woensdag 31 januari 2018, van 15.00 tot 21.00 uur zijn leerlingen en ouders van groep 7/8 van harte welkom op het Open Huis van het SG Gerrit Rietveld. 

Op deze dag is het mogelijk kennis te maken met het veelzijdige aanbod aan praktijkvakken in de onze gloednieuwe school. Interesse voor de praktische route richting een mooie opleiding in het MBO en een goed betaalde baan in het bedrijfsleven? Kom dan op deze dag dan langs en ervaar de veelzijdigheid van het VMBO!
 
Voor leerlingen met een advies voor de Gemengde Leerweg, Kader- of Basisberoepsgerichte Leerweg van het VMBO biedt SG Gerrit Rietveld een ruim scala aan keuzemogelijkheden.
Samen met het regionale bedrijfsleven wordt tijdens het Open Huis duidelijk gemaakt dat een keuze voor het VMBO op SG Gerrit Rietveld de keuze is voor de start van een zeer geslaagde carrière.
Hieronder een weergave van de 5 verschillende profielen, (praktijkvakken), die kunnen worden ervaren tijdens het Open Huis van SG Gerrit Rietveld op 31 januari.    

 

Produceren, Installeren & Energie
In dit technische profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen.  Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties in elkaar zitten, hoe ze worden aangelegd en hoe producten worden gemaakt.  Die tekeningen en producten ga je natuurlijk ook zelf maken tijdens de praktijklessen. Tijdens het Open Huis van Gerrit Rietveld werk ontmoet je enthousiaste vakmensen uit het bedrijfsleven.

 

Mobiliteit & Transport
Mobiliteit & Transport is het tweede technische praktijkvak dat je op het Gerrit Rietveld kunt kiezen.  Over alles dat met vervoer te maken heeft leer je in dit profiel. Van een fietsband plakken tot een route door het land plannen voor een vrachtwagen, van een motor repareren tot lampen afstellen. 


Bouwen, Wonen & Interieur
Bij het profiel Bouwen, Wonen & Interieur draait het onder andere om het ontwerpen, bouwen én het inrichten van woningen en andere gebouwen.  Meubels maken, werken met houtverbindingen, ontwerpen met “Design & Decoratie”, interieurbetimmeringen, metselwerk en nog veel meer.                                                    

                                                           

Profiel Economie & Ondernemen
Leerlingen en ouders die geïnteresseerd zijn in de profielkeuze Economie & Ondernemen zijn van harte welkom op de Junior Ondernemersmarkt.
Op het economieplein op de tweede verdieping presenteren leerlingen uit de 2e klas hun mini-onderneming met zelfbedachte producten.
Om de werkelijkheid dicht te benaderen worden de producten, waaronder lekkere hapjes en leuke hebbedingetjes, ook ècht verkocht. Neem daarom uw portemonnee mee!
De docenten vertellen je graag meer over de lesstof die leerlingen bij deze profielkeuze gebruiken. Uw kind en uzelf kunnen de marketingkennis testen bij de Logo-quiz. Daarnaast kunt u uw kennis van Economie testen via een digitale triviantquiz op één van de computers die we bij onze lessen gebruiken.
Kortom, kom langs op het economieplein en ontdek of Economie & Ondernemen bij je past. 

 

Profiel Zorg & Welzijn
Kom jij tijdens het Open Huis bij ons in de keuken om een gezonde spies te maken of een kaaskoekje? Wil je je in de watten laten leggen met een handverzorging of wil je oefenen met haarverzorging? Misschien wil wel zien hoe een baby verzorgd moet worden. Interesse in EHBO of communicatie of je skills laten zien met naald en draad? Dit kan je allemaal meemaken tijdens het Open Huis bij het profiel Zorg en Welzijn.

 

Zet het alvast in je agenda:

woensdag 31 januari van 15.00 uur tot 21.00 uur

Scholengemeenschap Gerrit Rietveld


Spinnenkop 1
1444 GN Purmerend


Meer nieuws

 

Klik en bekijk onze folder

2019.GR 7 260

 

Open huis 30 Januari 2019

 

Het draait om de leerling

Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten van de leerling centraal. Welke sector of welk beroep past bij jou?

Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte leerweg in het vmbo willen volgen, zijn welkom op SG Gerrit Rietveld.

Wij bieden veel praktijk aan.

Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Mobiliteit en Transport (MOBT)

Bouw, wonen en Interieur (BWI)

Zorg en Welzijn (ZW)

Economie en Ondernemen (EO)

We proberen praktijkopdrachten zo écht mogelijk te maken. Daarvoor werken wij regelmatig samen met bedrijven en instellingen uit de regio.