School voor beroepsgericht vmbo basis, kader en gemengde leerweg

Ons onderwijs is praktisch en gericht op de beroepspraktijk. Het is onze overtuiging dat leerlingen vooral leren door te doen en te ervaren. Daar beginnen we al mee in de eerste klas. We bieden veel beroepsgerichte vakken aan, zowel in de onderbouw als in de bovenbouw. In de praktijkvakken oriĆ«nteren leerlingen zich op de verschillende sectoren (of profielen) en leren ze algemene beroepsvaardigheden. We hebben daarvoor veel contact met de bedrijven en instellingen in de omgeving van Purmerend. 

Orientatie op beroep
Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten en de individuele leerloopbaan van de leerling centraal.Zo zal de ene leerling meer gericht zijn op het leren in de praktijk terwijl de andere leerling meer theoretisch is ingesteld. De ene leerling weet al lang wat hij of zij later wil worden, terwijl de andere leerling zich nog aan het oriƫnteren is.De mentor is de spil in de leerlingbegeleiding. De mentor is tevens loopbaancoach en heeft regelmatig terugkerende gesprekken met de leerling om hem of haar te begeleiden in studie en loopbaanontwikkeling. Centraal staat de persoonlijke ontwikkeling van de leerling.

Met plezier naar school
Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen met plezier naar school gaan. De school moet een plek zijn waar je je thuis voelt en waar je jezelf kunt zijn. Naast de lessen is er tijd voor ontspanning. Schoolfeesten, mentor-uitjes en sportdagen horen daar bij.

Profielen
In 2018 doen leerlingen voor het eerst examen binnen een profiel. De profielen vervangen de sectoren. Dat betekent dat leerlingen die nu bij ons in de eerste klas zitten examen doen binnen de nieuwe profielen. De inhoud van de profielen zal lijken op ons huidige aanbod. Het grote verschil is dat leerlingen makkelijker modules kunnen volgen uit een ander profiel. Bijvoorbeeld kan een leering die motorvoertuigentechniek doet er voor kiezen om een module ondernemen te volgen, bijvoorbeeld als hij later het autobedrijf van zijn vader wil overnemen.

 

Klik en bekijk onze folder

2019.GR 7 260

 

Open huis 30 Januari 2019