basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg

Aanmelden

De aanmeldperiode voor dit schooljaar is vanaf 22 maart.

Aanmelden gedurende het schooljaar, mail ons: rietveld@psg.nl


Het is mogelijk om samen met je vader en/of moeder langs te komen voor een persoonlijke rondleiding door de school.

Persoonlijke rondleiding

Voor klas 2 en hoger (zij-instroom) voor schooljaar 2023-2024


Wij kunnen geen zijinstromers meer plaatsen in onderstaande klassen:

Gemengde leerweg: Klas 1 & Klas 2

Kaderberoepsgerichte leerweg: Klas 2


NB. In klas 4 op het profiel D&P worden alleen leerlingen geplaatst die het CSPE hebben afgerond.


Natuurlijk kun je ons bellen op 0299 435579 om een afspraak in te plannen of een e-mail sturen naar rietveld@psg.nl. Dan nemen we binnen een week contact op voor het maken van een afspraak.

Het draait om de leerling

Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten van de leerling centraal. Welke sector of welk beroep past bij jou?

Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde leerweg of theoretische leerweg in het vmbo willen volgen, zijn welkom op SG Gerrit Rietveld. We leren door te doen. Er is veel te kiezen:

 • Dienstverlening en Producten (D&P)
  • Ondernemen & ICT
  • Dienstverlening & Zorg
  • Dienstverlening & Bewegen
  • Ontwerpen en maken
 • Produceren, Installeren en Energie (PIE)
 • Mobiliteit en Transport (M&T)

We proberen praktijkopdrachten zo écht mogelijk te maken. Daarvoor werken wij regelmatig samen met bedrijven en instellingen uit de buurt.

  check dan onze socials. Echt té leuk!      

Waarom SG Gerrit Rietveld? 

Mensen leren door te doen: dat is bij ons zeker! Dat kan zijn iets bouwen of sleutelen, een winkel inrichten, iets doen met verzorging of mensen helpen. Zo kom je er achter wat bij je past en leer je ook nog met plezier!

Orientatie op beroep
Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten centraal. De mentor is de spil in de begeleiding. De mentor is tevens loopbaancoach en heeft regelmatig terugkerende gesprekken met de leerling om hem of haar te begeleiden bij de studieloopbaan.

Met plezier naar school
Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen met plezier naar school gaan. De school moet een plek zijn waar je je thuis voelt en waar je jezelf kunt zijn. Naast de lessen is er tijd voor ontspanning. Schoolfeesten, excursies, mentor-uitjes en sportdagen horen daar bij.

Passend onderwijs
Passend onderwijs gaat niet uit van eventuele beperkingen maar van de mogelijkheden van kinderen. Met passend onderwijs willen we zoveel mogelijk kinderen onderwijs laten volgen op een gewone school in hun buurt. Lees meer. 

Doorlopend onderwijs vmbo-mbo 

SG Gerrit Rietveld werkt samen met het Regio College en Horizon College, die mbo-opleidingen verzorgen. De samenwerking bestaat al sinds 2003.

Docenten van beide opleidingen brengen doorlopende leerlijnen tot stand tussen het vmbo en het mbo: starten op het vmbo en eindigen met een mbo-diploma. Maatwerk is daarbij het sleutelwoord. Sommige leerlingen kunnen sneller door de stof heen (en volgen de zg. turbo-routes) en volgen al tijdens hun vmbo-opleiding lesmodules van het mbo. Dat scheelt ze tijd! Voor sommige leerlingen wordt de mbo-opleiding zo met een jaar verkort. Anderen zijn weer meer gebaat bij verdieping, waarmee ze bijvoorbeeld een dubbele kwalificatie kunnen halen.

Welke route de leerling ook kiest: de kansen op de arbeidsmarkt of een betere vervolgopleiding worden altijd groter.

Social Media

 Agenda

Nieuws

Inspiratiemarkt

Inspiratiemarkt

13-02-24
Heutink organiseert in 2024 we samen met partners en andere (onderwijs)professionals Info- & Inspiratiemarkten voor het voortgezet onderwijs en he…
We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen

08-09-23
Zoals traditie bij ons op school hebben we in de eerste week veel gedaan aan kennis maken. Met de groepen, de leerlingen en de collega's. Voor sommig…
Vakantie Loods

techniekloods in de vakantie

29-08-23
Ontdek de Techniek Loods tijdens de zomervakantie! Welkom bij de Techniekloods, dé plek waar kinderen op de basisschool een wereld vo…
Meeloopmiddag voor OUDERS!

Speciale meeloopavond voor ouders

07-02-23
Door deze meeloopavond kunt u ervaren hoe het is om bij ons op school les te genieten. Even weer terug in de schoolbanken. Om de overstap van basissch…
4de klassen in Parijs 2022

4de klassen in Parijs 2022

11-11-22
Wat een topervaring met de leerlingen van leerjaar 4
PSG zoekt nieuwe collega's op Waterland Werkt

PSG zoekt nieuwe collega's op Waterland Werkt

28-09-22
Verbinding en ontmoeting tussen bedrijven, het onderwijs, leerlingen en werkzoekenden. Daar gaat het om tijdens Waterland Werkt, 2 oktober a.s. op bed…

Inloggen bij:

Mijn school