basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg

Vmbo profielen

De profielvakken en interesselijnen

In het eerste en tweede leerjaar ga je vooral ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Aan het einde van het tweede leerjaar kies je een profielvak(praktijkrichting), waardoor je in het derde leerjaar zoveel mogelijk aan de slag kan in de richting van jouw interesse.

Op SG Gerrit Rietveld kun je kiezen voor Mobiliteit en Transport, Produceren, Installeren en Energie of Dienstverlening en Producten. Bij Dienstverlening en Producten kun je vervolgens kiezen uit vier verschillende interesselijnen. Hieronder zie je een toelichting op de verschillende profielvakken en interesselijnen.

Techniek

Produceren, installeren en energie (PIE)

Vind je het leuk om dingen te maken en te repareren? Wil je uitzoeken hoe een machine werkt? Naast de basistechnieken op het gebied van metaalbewerking, cad-tekenen, elektriciteit en installaties, is er aandacht voor moderne ontwikkelingen zoals domotica en 3D printen. Als jij een technisch vakman wil worden en zeker wil zijn van een baan, dan past PIE bij jou!

Mobiliteit en transport (M&T)

Ben je gek op alles dat rolt en rijdt? Houd je van sleutelen aan auto’s, vrachtwagens, fietsen of brommers en vind je het leuk om storingen op te lossen? Wil je alles weten over de geheimen van het wegvervoer en kun je goed routes uitzetten? Dan moet je in de bovenbouw bij M&T zijn!

 

Dienstverlening en Producten

Ontwerpen & Maken

Voor een klant nieuwe oplossingen bedenken, schetsen en ontwerpen, om het daarna zelf te maken? Materialen bewerken, meubels maken, schilderen, metselen en cad-tekenen op de computer. Allemaal onderdelen die aan bod komen bij ontwerpen en maken.

Dus lekker met je handen aan de slag? Kom dan naar ontwerpen en maken.

Dienstverlening & Bewegen

Vind je het niet alleen heel leuk om zelf te sporten, maar ook om bijvoorbeeld training te geven of activiteiten te bedenken voor het animatie-team? Of zie jij jezelf in de toekomst in één van de uniformberoepen? Of misschien ben jij wel die horecatijger.

Bij bewegen en dienstverlening kun je alle kanten op.

Dienstverlening & Zorg

Wil je graag zorgen voor kinderen, zieken, ouderen of cliënten? Of richt je je liever op uiterlijke verzorging en wil je misschien werken in een kapsalon of schoonheidssalon?

Als jij graag met mensen werkt, is deze interesselijn écht iets voor jou!

Ondernemen & ICT

Vind je het leuk om te handelen en met veel mensen in contact te komen? Ben je ondernemend, handig met computers en wil je misschien wel een eigen bedrijf? Hier leer je onder andere een bedrijfsplan maken en ga je aan de slag in onze eigen winkel. Ontwerpen van de etalage, reclame maken en je digitale vaardigheden verder uitbreiden.

Bij ondernemen en ICT doe je het allemaal.