basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg

Een eigen laptop

Op Gerrit Rietveld krijg je modern, innovatief onderwijs waarbij een goede laptop noodzakelijk is. We vinden het belangrijk dat een leerling gelijk bij de start leert kennis maken met de digitale vaardigheden die onze maatschappij vanzelfsprekend zijn.

 

 

Onze school heeft daarom een samenwerking met de Rent Company, die namens ruim 600 scholen onderhandelt met diverse laptopfabrikanten.

U betaalt een scherpe prijs voor een uitstekende laptop met een extra stevige behuizing.
Hapert de laptop, dan ligt er een vervangende laptop op school klaar. Dit noemen we Easy4U 

 

De laptop voor leerlingen van het Gerrit Rietveld.

Kosten

Meer informatie over de kosten vind u op de site van de psg. psg.nl/kosten-voor-ouders

Er zijn betalingsregelingen waar u mogelijk recht op heeft. Meer informatie vind u op de site van de psg. psg.nl/voor-leerlingen-en-ouders

Uiteraard staat het u vrij om zelf een laptop aan te schaffen bij een andere leverancier. Of misschien heeft u al eerder een laptop voor uw kind aangeschaft. 

Check de minimale systeemeisen welke (Windows-) laptop geschikt is voor school.

Meer informatie?
Kijk op de website  RentCompany.nl of mail naar onze iCoaches op icoach@psg.nl

Het draait om de leerling

Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten van de leerling centraal. Welke sector of welk beroep past bij jou?

Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde leerweg of theoretische leerweg in het vmbo willen volgen, zijn welkom op SG Gerrit Rietveld. We leren door te doen. Er is veel te kiezen:

 • Dienstverlening en Producten (D&P)
  • Ondernemen & ICT
  • Dienstverlening & Zorg
  • Dienstverlening & Bewegen
  • Ontwerpen en maken
 • Produceren, Installeren en Energie (PIE)
 • Mobiliteit en Transport (M&T)

We proberen praktijkopdrachten zo écht mogelijk te maken. Daarvoor werken wij regelmatig samen met bedrijven en instellingen uit de buurt.

  check dan onze socials. Echt té leuk!      

Waarom SG Gerrit Rietveld? 

Mensen leren door te doen: dat is bij ons zeker! Dat kan zijn iets bouwen of sleutelen, een winkel inrichten, iets doen met verzorging of mensen helpen. Zo kom je er achter wat bij je past en leer je ook nog met plezier!

Orientatie op beroep
Op SG Gerrit Rietveld staat de ontwikkeling van talenten centraal. De mentor is de spil in de begeleiding. De mentor is tevens loopbaancoach en heeft regelmatig terugkerende gesprekken met de leerling om hem of haar te begeleiden bij de studieloopbaan.

Met plezier naar school
Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen met plezier naar school gaan. De school moet een plek zijn waar je je thuis voelt en waar je jezelf kunt zijn. Naast de lessen is er tijd voor ontspanning. Schoolfeesten, excursies, mentor-uitjes en sportdagen horen daar bij.

Passend onderwijs
Passend onderwijs gaat niet uit van eventuele beperkingen maar van de mogelijkheden van kinderen. Met passend onderwijs willen we zoveel mogelijk kinderen onderwijs laten volgen op een gewone school in hun buurt. Lees meer. 

Doorlopend onderwijs vmbo-mbo 

SG Gerrit Rietveld werkt samen met het Regio College en Horizon College, die mbo-opleidingen verzorgen. De samenwerking bestaat al sinds 2003.

Docenten van beide opleidingen brengen doorlopende leerlijnen tot stand tussen het vmbo en het mbo: starten op het vmbo en eindigen met een mbo-diploma. Maatwerk is daarbij het sleutelwoord. Sommige leerlingen kunnen sneller door de stof heen (en volgen de zg. turbo-routes) en volgen al tijdens hun vmbo-opleiding lesmodules van het mbo. Dat scheelt ze tijd! Voor sommige leerlingen wordt de mbo-opleiding zo met een jaar verkort. Anderen zijn weer meer gebaat bij verdieping, waarmee ze bijvoorbeeld een dubbele kwalificatie kunnen halen.

Welke route de leerling ook kiest: de kansen op de arbeidsmarkt of een betere vervolgopleiding worden altijd groter.

Social Media

 Agenda

Nieuws

Inspiratiemarkt

Inspiratiemarkt

13-02-24
Heutink organiseert in 2024 we samen met partners en andere (onderwijs)professionals Info- & Inspiratiemarkten voor het voortgezet onderwijs en he…
We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen

08-09-23
Zoals traditie bij ons op school hebben we in de eerste week veel gedaan aan kennis maken. Met de groepen, de leerlingen en de collega's. Voor sommig…
Vakantie Loods

techniekloods in de vakantie

29-08-23
Ontdek de Techniek Loods tijdens de zomervakantie! Welkom bij de Techniekloods, dé plek waar kinderen op de basisschool een wereld vo…
Meeloopmiddag voor OUDERS!

Speciale meeloopavond voor ouders

07-02-23
Door deze meeloopavond kunt u ervaren hoe het is om bij ons op school les te genieten. Even weer terug in de schoolbanken. Om de overstap van basissch…
4de klassen in Parijs 2022

4de klassen in Parijs 2022

11-11-22
Wat een topervaring met de leerlingen van leerjaar 4
PSG zoekt nieuwe collega's op Waterland Werkt

PSG zoekt nieuwe collega's op Waterland Werkt

28-09-22
Verbinding en ontmoeting tussen bedrijven, het onderwijs, leerlingen en werkzoekenden. Daar gaat het om tijdens Waterland Werkt, 2 oktober a.s. op bed…

Inloggen bij:

Mijn school