vmbo basis, kader en gemengde leerweg

Kaarten voor verzorgingstehuis De Tien Gemeenten

01
april
2020

Leerlingen Gerrit Rietveld maken kaarten voor bewoners van verzorgingstehuis De Tien Gemeenten.

Jong & oud is goud! Zorg & Welzijn kaartenactie door bovenbouw leerlingen voor ouderen
Kaarten voor verzorgingstehuis De Tien Gemeenten
Leerlingen die het vak Zorg en Welzijn in de derde klas volgen, maakten de afgelopen week ansichtkaarten voor ouderen die door de Corona crisis geen bezoek meer mogen ontvangen. De mentor, mevrouw Scheelings,  enthousiasmeerde haar mentorleerlingen  en die reageerden op hun beurt ook weer enthousiast. Één van de leerlingen, Gwen, gaf aan dat haar moeder werkzaam is bij De tien gemeenten in Purmerend. Gwen vroeg of haar moeder de kaarten mee kon nemen om ze uit te delen aan de bewoners.
Afgelopen week spraken de leerlingen hun creativiteit aan en er ontstonden prachtige, handgemaakte kaarten en lieve teksten. Regelmatig ontving mevrouw Scheelings al enige resultaten en daardoor was ze super trots op de leerlingen en ze ontving van vele collega's ook enthousiaste reacties.
Om alle bewoners te laten genieten van de kaarten, hingen een aantal bewoners de kaarten vandaag op in de gangen. Dit onder leiding van de moeder van Gwen.

 

Nu kan iedereen de kaarten zien en/of lezen wanneer zij door de gang lopen. Een aantal leerlingen hebben ook kaarten in de brievenbus bij ouderen in Purmerend gedaan. Sommige hebben de kaarten naar opa's en oma's gestuurd. 

 

TOP ACTIE! 


Purmerendse Scholengemeenschap Gerrit Rietveld

Schoolkrant

SG Gerrit Rietveld geeft elke twee maanden een schoolkrant uit. Leerlingen en ouders lezen hierin de laatste nieuwtjes, belangrijke informatie en leuke highlights.