vmbo basis, kader en gemengde leerweg

Vrolijk onthaal leerlingen SG Gerrit Rietveld na terugkeer op school

09
juni
2020

We staan op rodi.nl

Vrolijk onthaal leerlingen SG Gerrit Rietveld na terugkeer op school

“Een DJ op het schoolplein, mijn mentor bij de ingang en door het hele gebouw looproutes. Het was een feestelijk en maar ook wel andere eerste schooldag”, zegt leerling Damian. Hij is blij zijn klasgenoten weer gezien te hebben maar mist de mute-knop wel, voegt hij er met een glimlach aan toe. Damian is deze eerste schooldag in de ochtend met de helft van de klas op school. De andere helft logt vanuit huis in. Hij moet opschieten, want over een uur begint zijn online les en komt de andere helft van de klas op school.

Iedereen komt elke dag naar school

Edith Pals, directeur van het SG Gerrit Rietveld bekijkt het van een afstandje. “Mooi hé, al die blije gezichten? Het was best een puzzel om iedereen binnen 1,5 meter toch dagelijks op school te kunnen ontvangen. Het meedenken van alle collega’s en het geweldige handwerk van onze roostermaker Helga zorgt ervoor dat we in mijn ogen een topprestatie leveren.” Techniekdocent Ruben Vlaanderen, onder andere verantwoordelijk voor de looproutes en veiligheid in de school, vult haar aan: “Zo snel een rooster kunnen maken, is echt geweldig! Maar laten we al het andere handwerk niet vergeten. Conciërges die tafels nummeren, docenten die hun lokalen allemaal opnieuw inrichten. Ik en nog een paar collega’s hebben dagen op onze knieën alle belijning vervangen en ga zo maar door. Gekkenwerk, maar met een prachtig resultaat. Zie ze stralen, onze leerlingen en collega’s.”

Aan het einde van de dag treffen we Hugo van den Berg op het schoolplein. Hij is teamleider van de bovenbouw en in gesprek met een moeder en oma. Zij zijn even aan komen fietsen om te kijken hoe het gaat. “We zijn echt blij dat hij op het Gerrit zit”, zeggen ze in koor. “Hij had het zo nodig om weer lekker op school te zijn met zijn vrienden. Wat hebben jullie een topprestatie geleverd, eerst de onlinelessen binnen twee dagen voor elkaar en nu dit, geweldig. Dat je dat maar even weet.” “Dank u wel en vergeet dit vooral niet door te vertellen!” reageert Hugo ietwat verlegen.

 

Artikel

Schoolkrant

SG Gerrit Rietveld geeft elke twee maanden een schoolkrant uit. Leerlingen en ouders lezen hierin de laatste nieuwtjes, belangrijke informatie en leuke highlights.